A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників Канівської міської ради Черкаської області"

новини

Відбувся спільний семінар-практикум освітян Канівської МТГ та Бобрицької ОТГ з питань забезпечення ментального здоров'я

Партнерство в дії Відомо, що провідною формою взаємодії учасників сучасного освітнього процесу є партнерство. Саме воно становить комплекс взаємовідносин, що відбуваються у процесі спільної діяльності, організовані на принципах добровільності, рівності та доповнюваності отриманих результатів спільної роботи. У форматі партнерської взаємодії між учасниками освітнього процесу є можливість більш оперативно реагувати на актуальні виклики часу та проблеми, що постають перед педагогами в їх професійній діяльності.  В рамках партнерської взаємодії освітяни Канівської МТГ та Бобрицької ОТГ підготували і провели спільний семінар-практикум. Метою заходу було вирішення актуального для педагогів питання: «Збереження ментального здоров’я учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану». Спеціалісти обох територіальних громад мали змогу обмінятися ідеями, кращим набутим досвідом та практиками щодо вирішення поставленої проблеми. Педагоги щедро ділились своїм творчим доробком щодо створення безпечного освітнього середовища та застосування різноманітних форм і методів збереження ментального здоров’я учнів та вчителів.    Учасники семінару мали змогу практично засвоїти цілий ряд практик, запропонованих педагогами-професіоналами Бобрицької ОТГ. Учасникам пощастило побувати у Державному історико-культурному заповіднику «Трахтемирів», відновити ментальне здоров’я шляхом спілкування з природою, відвідавши  «Місця сили». Всі були у захваті від чайної та козацької церемонії – майдфелнес.  Підбиття підсумків заходу підтвердило, що організаційна форма спільної діяльності, колективна співпраця приносить позитивні результати та демонструє ефективність співробітництва вчителів у вирішенні різноманітних питань. Освітяни Канівської громади висловлюють щиру вдячність за співпрацю та проведення семінару-практикуму Бабенко Анні Миколаївні, начальнику відділу освіти Бобрицької ОТГ,  Штефан Олені Василівні, голові Бобрицької ОТГ, та Чиж Валентині Миколаївні, помічнику народного депутата Войцехівського В.О., за сприяння в організації ефективного заходу.

13:01 22.04.2024

ДЕКУПАЖ ВЕЛИКОДНІХ ЯЄЦЬ

19 квітня 2024 р. Марина ПАЛІЙ, консультант Комунальної установи "Центр професійного розвитку педагогічних працівників Канівської міської ради Черкаської області" провела для учнів 4 класу Канівської гімназії імені Івана Франка Канівської міської ради Черкаської області майстер-клас з теми "Декупаж великодніх яєць".

17:02 19.04.2024

Цікаві будні дошкілля

Дитинство – це чудова пора надій і сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. Діти – це майбутнє нашої держави, яке формується в сьогоденні, а дитячий садок - це місце, де дитина проводить значну частину часу. Тому саме тут відкриваються великі можливості у здійсненні ряду заходів із питань виховання підростаючого покоління. Педагоги закладів дошкільної освіти Канівської МТГ докладають багато зусиль, щоб перебування дітей в садочку було цікавим та змістовним. Розваги в дитячому садку, як і різні свята завжди цікаві для малят. Це не тільки хороші виховні заходи в роботі дошкільної установи, а і свято в душі у кожної дитини. Завжди з нетерпінням малюки ждуть нової розваги, чогось нового, загадкового та веселого.

09:01 12.04.2024

Вправадження НУШ в середній ланці освіти педагогами технологічної освітньої галузі

 9  квітня 2024 року на базі Канівської гімназії імені Івана Франка Канівської міської ради Черкаської області відбулося засідання професійної спільноти вчителів технологічної освітньої галузі з теми "Вправадження НУШ в середній ланці освіти педагогами технологічної освітньої галузі".

13:45 10.04.2024

Семінар- практикум директорів, медичних сестер старших закладів дошкільної освіти «Організація безпечного харчування в закладах дошкільної освіти»

В березні місяці 2024 року в актовому залі відділу освіти відбувся семінар – практикум для директорів, медичних сестер старших закладів дошкільної освіти з теми «Організація безпечного харчування в закладах дошкільної освіти» за участю представників відділу освіти та представників ГУ Держспоживслужби в Черкаській області.

12:39 08.04.2024

Навчалися педагоги початкових класів

2 квітня на базі КЗ «Межиріцький ліцей Канівської міської ради Черкаської області» відбулося засідання професійної спільноти вчителів 2-го класу. Педагоги познайомилися з родзинками шкільних традицій даного закладу. Методичний інтенсив "Ефективне навчання інформатики можливе через приклади. Робота в програмі скретч" провів Роман Бойко, вчитель інформатики Практичне заняття "Групова робота на уроках ЯДС" та майстер - клас по виготовленню великодної композиції із солоного тіста організувала вчитель початкових класів даного освітнього закладу Валентина Нагорна. Практична робота в групах додала всім позитивних емоцій.

11:21 04.04.2024

Вхід для адміністратора