A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників Канівської міської ради Черкаської області"

STEM-технології в початковій школі як пріоритетний напрямок модернізації освіти

Дата: 28.03.2024 14:10
Кількість переглядів: 158

  27 березня 2024 року відбувся семінар-практикум учителів 4 класів Канівської міської територіальної громади на базі Канівської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №3  Канівської міської ради  Черкаської області  на тему «STEM-технології в початковій школі як  пріоритетний напрямок модернізації освіти». Педагоги  початкових класів закладу освіти ділилися досвідом формування ключових компетентностей учнів та наскрізних умінь  в умовах змішаного та дистанційного навчання.

Учитель 4 класу даного освітнього закладу Лідія Іванівна Нікітенко розповіла про ключові особливості STEM - освіти та що STEM - освіта дає дітям. А педагог Людмила Сергіївна Козодой представила впровадження  елементів  STEM - освіти на уроках в початкових класах, продемонструвала презентацію з фрагментами уроків – досліджень.

 А з колегами педагогами проведено фрагмент уроку-дослідження        «Парасольки».                                                                                           

 Отже, урок у форматі STEM-освіти – це чудова нагода не лише проекспериментувати з новими формами викладу матеріалу, але й поєднати у процесі вивчення декілька шкільних предметів водночас.

Наостанок педагоги опрацьовували завдання тесту незалежного тестування знань і вмінь учителів початкових класів.

 Колеги всіх освітніх закладів громади відзначили практичну цінність досвіду роботи вчителів 4 класів щодо формування ключових компетентностей учнів та наскрізних умінь, підвищення якості освіти та професійної компетентності педагогів.

Робота семінару була плідною. Дякуємо вчителям громади за співпрацю! Особлива вдячність Козодой Л.С. та Нікітенко Л.І. за високий професіоналізм та інноваційну діяльність.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора