A A A K K K
людям з порушенням зору
Комунальна установа
"Центр професійного розвитку педагогічних працівників Канівської міської ради Черкаської області"

Цікаві будні дошкілля

Дата: 12.04.2024 09:01
Кількість переглядів: 53

Дитинство – це чудова пора надій і сподівань на прекрасне життя та здійснення мрій. Діти – це майбутнє нашої держави, яке формується в сьогоденні, а дитячий садок - це місце, де дитина проводить значну частину часу. Тому саме тут відкриваються великі можливості у здійсненні ряду заходів із питань виховання підростаючого покоління. Педагоги закладів дошкільної освіти Канівської МТГ докладають багато зусиль, щоб перебування дітей в садочку було цікавим та змістовним. Розваги в дитячому садку, як і різні свята завжди цікаві для малят. Це не тільки хороші виховні заходи в роботі дошкільної установи, а і свято в душі у кожної дитини. Завжди з нетерпінням малюки ждуть нової розваги, чогось нового, загадкового та веселого.

У дошкіллі Канівської МТГ відбулися цікаві та захоплюючі заходи: консультативно-методичні дні у закладах дошкільної освіти, де надавалася методична та організаційна допомога колективам дошкільних закладів працівниками відділу освіти; заходи, розваги до Міжнародного дня книги, Міжнародного дня театру, Всесвітнього дня поезії, до 210 - річниці від дня народження славетного поета Т.Г.Шевченка, День Єднання, організовувалися тижні підтримки ментального здоров’я, виставки малюнків тощо. З метою підвищення у дітей дошкільного віку інтересу та мотивації до гри в шашки, популяризації інтелектуальних видів змагань, організації дозвілля дітей в лютому місяці традиційно по дошкільним закладам проходив конкурс «Шашковий турнір». Малюки отримали позитивні емоції, подарунки та велике задоволення від конкурсу.

Чимало є здобутків у колективах закладів дошкільної освіти нашої громади. У грудні 2023р. Комунальна установа «Центр професійного розвитку педагогічних працівників Канівської міської ради Черкаської обл.» запропонував взяти участь у Всеукраїнському конкурсі «Конкурсна зима – 2023» для закладів дошкільної освіти. Захід організував «Інтернет-портал рейтингу освітніх закладів України» з метою виявлення та пропаганди прогресивних методів роботи ЗДО, активізація педагогічних працівників ЗДО України в пошуках творчого підходу до виконання своїх професійних обов’язків; акцентування уваги працівників ЗДО України на використанні у своїй професійній діяльності прогресивних інноваційних методів роботи, інформаційно-комунікативних технологій, для обміну передовим педагогічним досвідом, професійному спілкуванні із колегами із інших регіонів країни. І ось результат конкурсного відбору - Канівський комунальний заклад дошкільної освіти №4 «Білочка» посів 4 рейтингове місце серед 100 кращих ЗДО України у загальному заліку. Вітаємо!

У час війни, коли українське суспільство переживає стрес, втрати та невідомість перед майбутнім, ще більшої ваги набувають заходи, що об'єднують та дарують віру в перемогу добра над злом. Доброта в думках, доброта в діях, доброта в мріях — переконані у Канівському комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) №1 «Віночок» та у Канівському комунальному закладі дошкільної освіти (ясла-садок) комбінованого типу №8 «Дзвіночок». Колективи традиційно доєдналися до Міжнародного заняття доброти. За підсумками III Міжнародного заняття доброти, серед 1885 навчальних закладів, які взяли участь у Всеукраїнській_акції «Happy Мяу для Мурчика» від БФ «Щаслива лапа» (Happy paw)😽, ці два заклади виграли унікальні пазли «Домашні улюбленці» та стали учасниками рекорду України «Найбільша кількість занять доброти». Щиро радіємо таким досягненням та дякуємо нашим педагогам за виховання у дітей відповідальності та турботи про тварин.

Колектив Канівського ЗДО (ясла-садок) №6 «Теремок» продовжує реалізувати науково-педагогічний проект «Інтелект України» з дітьми старшої групи. До проекту входить власний навчально-методичний комплект (зошити з друкованою основою, посібники для вихователя), забезпечений комп'ютерною підтримкою (аудіо-, відеозаписами). Діти, які працюють за проектом, мають високий рівень мотивації до навчання, вміють працювати з інформацією. Мета всеукраїнського науково-педагогічного проекту «Інтелект України» - впровадження в освітній простір України системи пошуку, розвитку та педагогічної підтримки інтелектуально здібних дітей. У межах проекту діти навчаються за спеціально розробленими навчальним планом і навчальною програмою, яка дозволяє: розвинути математичні здібності дітей, створити передумови для успішного засвоєння шкільного курсу математики; сформувати навички раціонального читання, створивши передумови для успішного засвоєння предметів гуманітарного циклу; сформувати компетентність «Умій вчитися», розвинути пізнавальні процеси дітей, створивши передумови для успішного навчання дитини».

Канівський комунальний заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 6 «Теремок» є учасником проєкту «Спільнофонд», що став можливим завдяки синергії Фонд громади «Подільська громада», Фонд «МХП-Громаді» за підтримки Isar Ednannia у межах програми ініціатива секторальної підтримки громадського суспільства. Колектив має на меті створити у садочку «Творчий простір для дітей» – сучасний простір для рухової активності та психологічного розвантаження.

Сьогодні, як ніколи, важливо підтримувати ментальне здоров’я дошкільнят. І робити це можна за допомогою простих і дієвих інструментів. Педагоги нашої громади отримали розвивально - розважальні набори та плакати для дітей від ЮНІСЕФ. Ці подарунки не лише будуть розважати наших дітей, але й сприятимуть їхньому розвитку та ментальному здоров’ю. Дякуємо ЮНІСЕФ за співпрацю та підтримку закладів дошкільної освіти нашої громади! Нумо, разом гратися і не боятися!

Дошкільна освіта міста постійно знаходиться в пошуку нових досягнень, пріоритетних перетворень. Зроблено чимало, але попереду не менш клопітка, напружена праця: літо, оздоровлення дітей і ще багато, багато заходів.

Разом рухаємось до Перемоги! Допомагаємо дітям зростати здоровими і щасливими!

 

Консультант ЦПРПП                            Вікторія САПСАЙ


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Вхід для адміністратора